Troponina HS (Inalt Sensibila)

Markerii cardiaci sunt utilizati in diagnosticul si stratificarea riscului la pacientii cu durere toracica, suspicionati cu un sindrom coronarian acut. Troponinele cardiace, in particular, au devenit biomarkerii preferati pentru pacientii cu SCA.

Utilizarea troponinei ca marker biochimic “gold standard” a avut ca rezultat imediat o crestere a numarului de pacienti la care a fost exclus infarctul miocardic, cu toate ca aveau un nivel crescut al troponinei. Niveluri cronic crescute ale troponinei au fost observate la pacientii cu insuficienta renala. Recomandarile de a utiliza o valoare prag pentru percentila 99 si imbunatatirea sensibilitatii testelor au dus la o crestere a patologiilor care se asociaza cu niveluri crescute de troponina.

Ghidul European de Cardiologie recomanda testarea pacientilor cu teste de troponina inalt sensibila la admisie si la trei ore, respectiv la admisie si la o ora, daca exista studii de validare a algoritmului 0/1 h.

Testarea repetata permite discriminarea imediat intre injuria miocardica acuta si cea cronica. Aceasta rezolva dilemma pacientilor cu boala renala cronica sau cu alte patologii cardiace, associate cu niveluri crescute de troponina. Un nivel crescut al troponinei este asteptat la pacientii cu insuficienta renala. O schimbare a concentratiei troponinei indica o injurie acuta si poate fi asociata unui infarct miocardic. In schimb, un nivel crescut al troponinei ce nu variaza in timp indica o afectiune cronica si necesita investigatii suplimentare.

Aflati mai multe detalii despre unicul echipament Point-of-Care ce poate determina troponina HS aici.

Brosura marker cardiac Troponina HS

ro_RORomanian