Al 40-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva

Sinaia 14 – 18 mai 2014

Asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, aceasta mare intalnire a Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva va reuni cateva manifestari stiintifice devenite traditionale – Al 8-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 6-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva si Al 13-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva – la care se va adauga, in premiera, o manifestare de suflet, asteptata si necesara: Prima Editie a Simpozionului “Romania Dodoloata”, a Societatilor de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania si Moldova!

Obiectivul Simpozionului il constituie promovarea excelentei profesionale, a modelelor de bune practici pe plan european, precum si a solutiilor practice la problemele cotidiene cu care ne confruntam in ingrijirea pacientilor aflati in stare critica.

Specialitatea ATI este astazi una dintre cele mai dinamice specialitati clinice. A inregistrat o evolutie fulminanta in decursul unei singure generatii, s-au realizat implicit progrese notabile ale tuturor specialitatilor chirurgicale, care astfel, abordeaza in conditii de maxima siguranta cazuri tot mai complexe.

Congresul Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva din acest an va fi o intalnire stiintifica internationala de inalt nivel. Cu numar record de lectori, specialisti si personalitati marcante din intreaga lume. Congresul confirma o data in plus recunoasterea internationala de care se bucura Scoala romaneasca de ATI pe plan international in ultimii ani.

S-au prezentat urmatoarele teme:

  • Cum reducem mortalitatea prin sepsis in Terapia Intensiva – Presepsin – Dr. Ralf Thomae, Mitsubishi Chemical Medience & LSI Medience Corporation
  • ACT-LR sistem de monitorizare a coagularii pe parcursul ECMO – Savino de Serio, Accriva Diagnostics, USA

Galerie foto