Troponina HS (Inalt-sensibila)

Troponinele sunt proteine intalnite in tesutul cardiac, iar niveluri crescute ale acestora sunt intalnite in timpul necrozei tesutului miocardic sau ischemiei miocardice.
Troponina este biomarkerul preferat in diagnosticarea infarctului miocardic. Dezvoltarea recenta a unui test Inalt-sensibil pentru troponina I permite detectia unor niveluri foarte mici ale troponinei I. Utilizarea unui test de troponina HS imbunatateste acurateatea diagnostica la pacientii cu infarct miocardic acut, in timp ce un rezultat negativ are o valoare predictiva negativa foarte mare, si poate fi interpretat ca un test de excludere in diagnosticarea timpurie.
In completarea stratificarii riscului unor sindroame coronariene acute, nivelurile de troponina HS pot fi utile in stratificarea riscului la pacientii cu boala arteriala coronariana, insuficienta cardiaca, sau stari patologice neasociate miocardului.
Noile ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie recomanda masurarea troponinei HS la admisie si la o ora pentru pacientii suspicionati cu SCA.
Troponina I determinata pe echipamentul “Point of Care” Pathfast intruneste criteriile de inalta sensibilitate si poate fi utilizata conform recomandarilor ghidurilor ESC. Troponina I HS poate fi utilizata ca unic marker in diagnosticul unui sindrom coronarian acut.
Analizorul Pathfast este unicul analizor “Point of Care” din lume cu ajutorul caruia poate fi masurata troponina I HS in doar 15 minute, din sange integral sau plasma.

Aflati mai multe detalii despre unicul echipament “Point of Care”ce poate determina troponina HS aici.

Galerie foto